EspressoServis ART Zrnková čerstvo pražená káva
Prémiová kávová zmes odrôd kávovníkov Arabica 100% je ideálnou kávou na prípravu espressa v automatických kávovaroch. Káva bola spracovaná systémom kontroly kvality s maximálnym dôrazom kladeným na zachovanie čerstvosti, arómy a chuti. Arabika tvorí asi 70% svetovej produkcie kávy a všeobecne sa považuje za kvalitnejšiu kávu s lepšou chuťou a originálnymi tónmi orieškov, čokolády, kvetín, karamelu či ovocia.
Zrnková čerstvo pražená káva ART
Káva ART pochádza zo zmesí arabicových káv z Peru, Columbie, Brazílie, Indie, Kostariky a Kene. Jej intenzívna jemná vôňa a chuť zaručujú, že si plnými dúškami vychutnáte svoj obľúbený lahodný nápoj. Jedná sa o 100% Arabiku s orieškovým nádychom. Táto krémová káva s intenzívnym a kyslým základom vyniká jemnou ovocnou iskrivosťou, čokoládovou horkosťou, ale napriek tomu je oblé chuti a chutné vône. Svojou akosťou uspokojí aj toho najnáročnejšieho milovníka kávy.
Unikátna vôňa aj chuť
Arabika je všeobecne považovaná za oveľa chutnejšiu a je medzi milovníkov kávy viac obľúbená ako Robusta. Je typická vyššou aciditou i chuťovou rozmanitosťou, preto sa v jednej šálke kvalitnej Arabiky môžete stretnúť s chuťovými tónmi orieškov, ovocia, kvetín, čokolády i karamelu. Jej chuťové spektrum je vďaka tomu oveľa bohatšie, lahodnejšie a jemnejšie. Arabika dominuje svetovej produkcii a najväčšou kávovou veľmocou na svete je už tradične Brazília, kde je klíma vhodná na pestovanie arabiky i robusty.
100% Arabica v káve ART
Kľúčom k dobrej povesti vysoko kvalitnej 100% Arabiky je predovšetkým jej bohatšia chuť a šetrnejšia príprava. Oproti Robuste tiež Arabika obsahuje asi 2 až 3 krát menej kofeínu, čo je pre mnoho ľudí dôležité, najmä pokiaľ dbajú na zdravý životný štýl. Robusta pridávaná do kávových zmesí zvyšuje množstvo kofeínu, zvýrazní chuť kávy a obohatí ju o jemnú cremu. Robusta je charakteristická svojou horkosťou a niekedy až zemitou či drevitou chuťou. Horkosť Robusty v espresso zmesi dodá šálke kvalitného espressa tie pravé grády. Záleží na vás, či hľadáte kyslosť alebo horkú chuť.
India
Indická Káva Arabica, bola do Indie privezená okolo roku 1670 z Jemenu. Tu sa pestuje káva s jemnou, aromatickou a lahodnou chuťou, charakteristická svojou elegantný kyslosťou a sladkostí. Svoju charakteristickú chuť získava vďaka zvláštnemu spôsobu spracovania a praženia zŕn tzv. Monzunováním. Pôsobenie vlhkého vzduchu monzúnového vetra zmení jej farbu aj chuť. Podľa odborníkov na kávu vďaka tomu v sebe nesie vôňu kvetov i lesa.
Kostarika
Káva v Kostarike rastie najmä v okolí hlavného mesta San José a v regiónoch Tarrazu, Heredia, Tres Rios a Volcan Poas. Z tejto malej stredoamerickej krajiny pochádza káva preslávená svojou vysokou kvalitou. To dokazuje aj fakt, že sa na Kostarike pestuje iba prvotriedne odrody Arabiky, nekvalitné káva sa nevyváža a predáva sa len na domácom trhu! Kostarická káva má jemnú a pritom bohatú, plnú a ušľachtilú chuť. Táto kvalitná káva zaručuje až korenistú vôňu.
Keňa
Káva sa v Keni pestuje na malých farmách. Pestovatelia Kenské kávy sú za kvalitné zrná odmenení vysokou cenou. Región, kde sa káva pestuje, siaha južne od 5000 metrov vysoké hory Keňa až k hlavnému mestu Nairobi. Káva sa vyznačuje prirodzenou vínnu kyslosťou a príchuťou čiernych ríbezlí. Jedinečná aróma z nej robí jednu z najlepších káv sveta s príjemnou vôňou a plnou ovocno-čokoládovou chuťou.
Peru
Pre svoj jemný charakter sa káva z Peru často používa do espresso zmesí. Dobrú kávu môžeme nájsť vysoko v Andách. Kávovníky sa pestujú bez chemických ošetrenie a iných syntetických hnojív. Peruánska káva sa spracováva mokrým procesom a má veľmi jemnú, sladkastú, ale vyváženú chuť takmer bez kyslosti doplnenú príjemnou vôňou s tónmi vanilky či orieškov. Je veľmi chutná s mliekom, a práve preto ju majú v obľube milovníci cappuccina a kávy latte.
Kolumbia
V Kolumbii vládne rozmanité mikroklímu. Vďaka tomu tu kávové bôby dozrievajú v rôznych obdobiach a ich zber prebieha po celý rok. Pestuje sa tu najmä arabský kávovník. Zrná sú vďaka dostatku vodných zdrojov spracovaná mokrou metódou. Kolumbijská káva, má všeobecne jedno z najsilnejších aróma na kávovom trhu. Jej chuť je bohatá, mierne kyslastá, má smotanový nádych a ovocnú vôňu.
Brazília
Brazília je právom považovaná za najlepšiu kávovú oblasť vďaka veľkému plantážnímu pestovateľstva. Vďaka tomu, že Brazília leží na troch klimatických pásmach (rovníkovej, subtropické a mierne) má veľmi vhodné podmienky pre pestovanie kávovníkov druhu Arabika. Odrody tamojšej zrnkovej kávy majú poväčšinou jemnú chuť a ponúka veľmi rôznorodé variácie.
Vrecko je opatrený aromaventilem, pre perfektné uchovanie zrnkovej kávy.