Zrnková čerstvo pražená káva EspressoServis BOSS
Vychutnajte si šálku našej vlastnej kávy EspressoServis BOSS plnými dúškami. Silná a vždy čerstvo pražená káva je tá pravá pre každodenné povzbudenie. Káva Boss má jemnú, lahodnú a neštiplavou chuť s výraznou arómou, čokoládovou farbou a bohatou krémovou penou. Zmes sa skladá z vybraných zŕn 80% podielu Arabiky a 20% Robusty pôvodom z Peru, Columbie, Brazília, India, Kostariky či Keni. Čerstvo pražená kávové zrná sú vhodné pre prípravu kávy v automatických kávovaroch.
Zrnková čerstvo pražená káva EspressoServis
EspressoServis ponúka široký výber vysoko kvalitných káv dovezených z celého sveta v surovom stave, ktoré sa pražia a balia v Českej republike. V našej ponuke nájdete unikátne druhy kávy Arabika a Robusta v podobe rôzne pomerovo zložených zmesí. Ponúkame vám tak nespočet kombinácií a chuťou kávy. Vďaka širokej ponuke káv si u nás vyberiete tú najlepšiu a my sa postaráme, aby sa k vám káva dostala včas a čerstvá. Káva je pražená každých 7 dní a tým pre vás zabezpečujeme jej stálu čerstvosť.
Prečo staviť na čerstvo praženú kávu
Na našom trhu je viac ako 95% predávané kávy zvetrané. Ani zrnková, nepomletá káva vám tak nezaručuje čerstvú kávu. Zrnková káva dosahuje svoj vrchol v prvom týždni po upražení a mala by sa začať piť najskôr po 2 až 3 dňoch od upražení, kedy dôjde k ustáleniu chemických reakcií. Už na konci druhého týždňa začína káva starnúť a zvetráva. Vďaka oxidáciou tukov môže postupne dôjsť k následnému žltnutiu. Po dvoch ďalších týždňoch zvetrávaniu akceleruje. Po 4 až 6 týždňoch sa bez ohľadu na to aké kvality zrna káva pôvodne bola, znižuje jej kvalita do triedy C a nižšie.
Čerstvo pražená kávové zrná
Vďaka vysoko kvalitné čerstvé káve uspokojíme chute milovníkov espressa, Nespresso, tureckej kávy aj iných kávových nápojov. Naše značkové kávy rozohrajú kávovú symfóniu pre vaše chuťové bunky. Vďaka našej kvalitnej káve si môžete doplniť zásoby vo svojej reštaurácii, kaviarni i domácnosti. Široký výber tej najkvalitnejšej a vždy čerstvo praženej kávy, zmiešané a balené v Českej republike podľa originálnych receptúr s dôrazom kladeným na vyváženú chuť a silnú arómu je zárukou vašej spokojnosti.
India
Indická Káva Arabica, bola do Indie privezená okolo roku 1670 z Jemenu. Tu sa pestuje káva s jemnou, aromatickou a lahodnou chuťou, charakteristická svojou elegantný kyslosťou a sladkostí. Svoju charakteristickú chuť získava vďaka zvláštnemu spôsobu spracovania a praženia zŕn tzv. Monzunováním. Pôsobenie vlhkého vzduchu monzúnového vetra zmení jej farbu aj chuť. Podľa odborníkov na kávu vďaka tomu v sebe nesie vôňu kvetov i lesa.
Kostarika
Káva v Kostarike rastie najmä v okolí hlavného mesta San José a v regiónoch Tarrazu, Heredia, Tres Rios a Volcan Poas. Z tejto malej stredoamerickej krajiny pochádza káva preslávená svojou vysokou kvalitou. To dokazuje aj fakt, že sa na Kostarike pestuje iba prvotriedne odrody Arabiky, nekvalitné káva sa nevyváža a predáva sa len na domácom trhu! Kostarická káva má jemnú a pritom bohatú, plnú a ušľachtilú chuť. Táto kvalitná káva zaručuje až korenistú vôňu.
Keňa
Káva sa v Keni pestuje na malých farmách. Pestovatelia Kenské kávy sú za kvalitné zrná odmenení vysokou cenou. Región, kde sa káva pestuje, siaha južne od 5000 metrov vysoké hory Keňa až k hlavnému mestu Nairobi. Káva sa vyznačuje prirodzenou vínnu kyslosťou a príchuťou čiernych ríbezlí. Jedinečná aróma z nej robí jednu z najlepších káv sveta s príjemnou vôňou a plnou ovocno-čokoládovou chuťou.
Peru
Pre svoj jemný charakter sa káva z Peru často používa do espresso zmesí. Dobrú kávu môžeme nájsť vysoko v Andách. Kávovníky sa pestujú bez chemických ošetrenie a iných syntetických hnojív. Peruánska káva sa spracováva mokrým procesom a má veľmi jemnú, sladkastú, ale vyváženú chuť takmer bez kyslosti doplnenú príjemnou vôňou s tónmi vanilky či orieškov. Je veľmi chutná s mliekom, a práve preto ju majú v obľube milovníci cappuccina a kávy latte.
Kolumbia
V Kolumbii vládne rozmanité mikroklímu. Vďaka tomu tu kávové bôby dozrievajú v rôznych obdobiach a ich zber prebieha po celý rok. Pestuje sa tu najmä arabský kávovník. Zrná sú vďaka dostatku vodných zdrojov spracovaná mokrou metódou. Kolumbijská káva, má všeobecne jedno z najsilnejších aróma na kávovom trhu. Jej chuť je bohatá, mierne kyslastá, má smotanový nádych a ovocnú vôňu.
Brazília
Brazília je právom považovaná za najlepšiu kávovú oblasť vďaka veľkému plantážnímu pestovateľstva. Vďaka tomu, že Brazília leží na troch klimatických pásmach (rovníkovej, subtropické a mierne) má veľmi vhodné podmienky pre pestovanie kávovníkov druhu Arabika. Odrody tamojšej zrnkovej kávy majú poväčšinou jemnú chuť a ponúka veľmi rôznorodé variácie.
Vrecko je opatrený aromaventilem, pre perfektné uchovanie zrnkovej kávy.