EspressoServis CLASSICO Zrnková čerstvo pražená káva
Prémiová kávová zmes odrôd kávovníkov Arabica 20% a Robusta 80%. Ideálna káva na prípravu espressa, cappucina, caffe latté a ďalších špecialít na báze espressa. Vysoko kvalitná káva bola spracovaná systémom kontroly kvality s maximálnym dôrazom kladeným na zachovanie čerstvosti, arómy a chuti. Lahodná káva EspressoServis CLASSICO je vhodná na prípravu v automatických kávovaroch.
Zrnková čerstvo pražená káva KÁVA CLASSICO
Káva CLASSICO má silnú a intenzívnu kávovú chuť a arómu. Zmes sa skladá z vybraných zŕn 80% podielu Arabiky a 20% Robusty pôvodom z Peru, Columbie, Brazílie, Indie, Kostariky či Kene. Káva je takmer bez kyslosti, s hustou a bohatou penou, horkou a čokoládovou chuťou. Je vhodná na prípravu espressa, v akýchkoľvek typoch automatických kávovarov. Odporúčame uchovávať v tmavej uzavretej dóze.
Perfektné uchovanie zrnkovej kávy vďaka aromaventilu
Čerstvo pražená káva skvele vonia, vyzerá a chutí. Ešte lepšie vonia po namletí. Aby ste si mohli čerstvo praženú kávu naozaj vychutnať, musí byť správne balená. V zrnách sa počas praženia vytvára oxid uhličitý a zostáva zachytený vo vnútri zŕn. Postupne sa počas starnutia kávy zo zŕn uvoľňuje, čo spôsobuje nafukovanie sáčkov s kávou a degradáciu kávy. Naše vrecká s jednocestným ventilom, ktorý umožní oxidu uhličitému z vrecka uniknúť von, ale neumožní okolitému vzduchu vniknúť dovnútra.
Nakupujte u odborníkov
Keď sa v supermarketoch pozriete na dátum výroby ponúkanej kávy, zistíte, že je už viac ako 95% kávy zvetrané. Preto ponúkame vlastný výber káv dovezených z celého sveta v surovom stave, ktoré sa potom pražia a balia v Českej republike. V našej ponuke nájdete množstvo unikátnych zmesí kávy Arabika a Robusta, vďaka čomu môžete kombinovať nespočet možností, variácií a chutí káv podľa svojich priorít a prianí. Našu kávu pražíme každých 7 dní a tým pre vás garantujeme jej neustálu čerstvosť Vrecko je opatrené aromaventilom, pre perfektné uchovanie zrnkovej kávy.
India
Indická Káva Arabica, bola do Indie privezená okolo roku 1670 z Jemenu. Tu sa pestuje káva s jemnou, aromatickou a lahodnou chuťou, charakteristická svojou elegantný kyslosťou a sladkostí. Svoju charakteristickú chuť získava vďaka zvláštnemu spôsobu spracovania a praženia zŕn tzv. Monzunováním. Pôsobenie vlhkého vzduchu monzúnového vetra zmení jej farbu aj chuť. Podľa odborníkov na kávu vďaka tomu v sebe nesie vôňu kvetov i lesa.
Kostarika
Káva v Kostarike rastie najmä v okolí hlavného mesta San José a v regiónoch Tarrazu, Heredia, Tres Rios a Volcan Poas. Z tejto malej stredoamerickej krajiny pochádza káva preslávená svojou vysokou kvalitou. To dokazuje aj fakt, že sa na Kostarike pestuje iba prvotriedne odrody Arabiky, nekvalitné káva sa nevyváža a predáva sa len na domácom trhu! Kostarická káva má jemnú a pritom bohatú, plnú a ušľachtilú chuť. Táto kvalitná káva zaručuje až korenistú vôňu.
Keňa
Káva sa v Keni pestuje na malých farmách. Pestovatelia Kenské kávy sú za kvalitné zrná odmenení vysokou cenou. Región, kde sa káva pestuje, siaha južne od 5000 metrov vysoké hory Keňa až k hlavnému mestu Nairobi. Káva sa vyznačuje prirodzenou vínnu kyslosťou a príchuťou čiernych ríbezlí. Jedinečná aróma z nej robí jednu z najlepších káv sveta s príjemnou vôňou a plnou ovocno-čokoládovou chuťou.
Peru
Pre svoj jemný charakter sa káva z Peru často používa do espresso zmesí. Dobrú kávu môžeme nájsť vysoko v Andách. Kávovníky sa pestujú bez chemických ošetrenie a iných syntetických hnojív. Peruánska káva sa spracováva mokrým procesom a má veľmi jemnú, sladkastú, ale vyváženú chuť takmer bez kyslosti doplnenú príjemnou vôňou s tónmi vanilky či orieškov. Je veľmi chutná s mliekom, a práve preto ju majú v obľube milovníci cappuccina a kávy latte.
Kolumbia
V Kolumbii vládne rozmanité mikroklímu. Vďaka tomu tu kávové bôby dozrievajú v rôznych obdobiach a ich zber prebieha po celý rok. Pestuje sa tu najmä arabský kávovník. Zrná sú vďaka dostatku vodných zdrojov spracovaná mokrou metódou. Kolumbijská káva, má všeobecne jedno z najsilnejších aróma na kávovom trhu. Jej chuť je bohatá, mierne kyslastá, má smotanový nádych a ovocnú vôňu.
Brazília
Brazília je právom považovaná za najlepšiu kávovú oblasť vďaka veľkému plantážnímu pestovateľstva. Vďaka tomu, že Brazília leží na troch klimatických pásmach (rovníkovej, subtropické a mierne) má veľmi vhodné podmienky pre pestovanie kávovníkov druhu Arabika. Odrody tamojšej zrnkovej kávy majú poväčšinou jemnú chuť a ponúka veľmi rôznorodé variácie.
Vrecko je opatrený aromaventilem, pre perfektné uchovanie zrnkovej kávy.